Potrebni sastojci
100 g šećera
3 jaja
prstohvat soli
kesica vanilin šećera
75 g brašna
puding od karamele
kašičica praška za pecivo
200 g crne čokolade
200 g lešnika
800 g slatke pavlake
kašičica putera
nekoliko “tofine” bombona za ukrašavanje
3 jaja
prstohvat soli
kesica vanilin šećera
75 g brašna
puding od karamele
kašičica praška za pecivo
200 g crne čokolade
200 g lešnika
800 g slatke pavlake
kašičica putera
nekoliko “tofine” bombona za ukrašavanje
Postupak
Umutite čvrst sneg od belanaca sa četiri kašike hladne vode i prstohvatom soli, dodajte šećer pomešan s vanilom i posebno umućena žumanca. Postepeno umešajte brašno, prašak za pecivo i puding u prahu. Testo sipajte u kalup za tortu i pecite u rerni na 175 stepeni oko 25 minuta. Na umerenoj temperaturi zagrejte slatku pavlaku, dodajte 150 g čokolade i lešnike isečene na krupnije komade. Mešajte dok se čokolada sasvim ne otopi i stavite u frižider da odstoji pet sati.
Koru presecite tako da gornji deo bude tanji, a donji deblji. Donju koru nafilujte sa 2/3 krema, stavite gornju koru, premažite ostatak fila i ostavite u frižideru četiri sata. Ostatak čokolade i puter otopite na pari i kružno (prečnika 10 cm) namažite površinu torte, okolo ukrasite “tofifi” bombonama, ohladite i sevirajte.
onlinekuhinja.com.ba