GuidePedia

Sastojci za 2 osobe

1 kašičicečilija
40 mlsuncokretovog ulja
100 gbrašna
500 gpilećeg filea
2 kašičicevegete

Priprema



Piletinu isecite na kockice veličine 2 cm x 2 cm.



U veću posudu stavite nasečenu piletinu, dodajte dve kašičice vegete i kašičicu do dve čilija, u zavisnosti od toga koliko volite ljuto, pa sve dobro promešajte.

  

Prženje



U veći tiganj sipajte ulje, pa zagrejte na najjačoj temperaturi.



Da je ulje zagrejano, primetićete po karakterističnom mirisu.

Meso uvaljajte u brašno.



Meso lagano položite u tiganj. Popunite ceo tiganj. Piletinu pržite sa svake strane 3 do 4 minute.

  

Pošto je piletina gotova, izvadite je iz tiganja.

Posluženje



Piletinu poslužite toplu, a kao prilog možete poslužiti pomfrit ili krompir pire.

Prijatno!

www.becook.com
 
Top