GuidePedia

Znam da svako ima neki svoj recet za juneći gulaš, a a ću napisati svoj, za one koji se tek spremaju da kuvaju, koji uče ili još nisu pronašli “onaj svoj”.
gulas


Sastojci:
1 kg junećeg mesa bez kostiju
3 glavice crnog luka
1 kašika suvog začina
2 kašike crvene, mlevene paprike
malo soli i bibera


Priprema:

Luk očistiti pa sitno iseckati, najbolje samleti ga, pa sa suvim začinom i malo vode staviti na vatru.

Kad provri ostaviti da se kuva 10 minuta pa dodati juneće meso iseckano u kockice i naliti vode da oggrezna.

Poklopiti i ostaviti da se kuva na srednjoj vatri oko sat vremena.

Ako je potrebno dodati vode.

Vode stalno treba da ima da ogrezne, a mže i malo preko.

Posle sat vremena dodati papriku i nastaviti kuvanje.

Kuvati sve dok meso potpuno ne omekani.

Na kraju dodati malo soli i bibera, po ukusu.

Ja dodam malo i peršunovog lista na kraju i poslužim.

Prijatno.


DOMACIRECEPTI.NET
 
Top