GuidePedia


SASTOJCI

Sastojci za biskvit

6jaja sveježih
6 žlica/ešečera kristal
prašak za pecivo
6 žlica/ebrašna mekog
2 žlica/ekakaa za kolače

Sastojci za kremu

500 mlslatkog vrhnja tučenog
500 mlmlijeka
2pudinga od vanilije
150 gšečera kristal
100 gčokolade za kuhanje
10 žlica/esoka od naranđže
3kutije jaffa keksa

PRIPREMA

 Ispecite biskvit i podijlite ga na dva jednaka dijela
 Umutite slatko vrhnje
Skuhajte dva pudinga od vanilije na pola litre mlijeka.
Kada je puding skuhan vručeg prekrijte prozirnom folijom da se nebi stvorila pokorica gore.
Kada se puding ohladio stavite ga u posudu za mućenje i izradite ga da bude kremast
 Kada je puding dobro izmučen i kada je postao kremst u njega izlijte prethodno izmućeno slatko vrhnje (pola litre) 
 Kremu podijelite na dva dijela.
Prvi dio kreme stavite na prvi dio biskvita i premažite te poredajte jaffa kekse
 Rastopite čokoladu.
Najbolje u jednu manju limenu posudicu naspite vrelu vodu i stavite cijelu čokoladu u vruću vodu. (provjerite prstom je li čokolada otopljena)
Kada se čokolada otopila samo izlijte tu vodu i dobit ćete otopljenu čokloadu
 Istopljenu čokoladu stavite u drugi dio kreme i promješajte.
Zatim s tom kremom premažite preko jaffa keksa i stavite drugi dio biskvita.
Cijeu tortu premažite sa šlag kremom (ukrasite po želji)
Cijelu tortu


Savjet

Savjetujem vam da kada premažete cijelu tortu sa šlag kremom da gore pospete sa čokoladom u prahu ili sa kakaom :)

Preuzeto sa slastistika.hr
 
Top