SASTOJCI
Sastojci za biskvit
6 | jaja sveježih |
6 žlica/e | šečera kristal |
prašak za pecivo | |
6 žlica/e | brašna mekog |
2 žlica/e | kakaa za kolače |
Sastojci za kremu
500 ml | slatkog vrhnja tučenog |
500 ml | mlijeka |
2 | pudinga od vanilije |
150 g | šečera kristal |
100 g | čokolade za kuhanje |
10 žlica/e | soka od naranđže |
3 | kutije jaffa keksa |
PRIPREMA
Skuhajte dva pudinga od vanilije na pola litre mlijeka.
Kada je puding skuhan vručeg prekrijte prozirnom folijom da se nebi stvorila pokorica gore.
Kada se puding ohladio stavite ga u posudu za mućenje i izradite ga da bude kremast
Prvi dio kreme stavite na prvi dio biskvita i premažite te poredajte jaffa kekse
Najbolje u jednu manju limenu posudicu naspite vrelu vodu i stavite cijelu čokoladu u vruću vodu. (provjerite prstom je li čokolada otopljena)
Kada se čokolada otopila samo izlijte tu vodu i dobit ćete otopljenu čokloadu
Zatim s tom kremom premažite preko jaffa keksa i stavite drugi dio biskvita.
Cijeu tortu premažite sa šlag kremom (ukrasite po želji)
Cijelu tortu
Savjet
Savjetujem vam da kada premažete cijelu tortu sa šlag kremom da gore pospete sa čokoladom u prahu ili sa kakaom :)
Preuzeto sa slastistika.hr